Nieuws en trends

Nieuws

Nieuwe garens

Vanaf nu verkrijgbaar vier nieuwe kwaliteiten in alle leverbare kleuren: Catania Denim, Stone Washed, Big Ribbon en Saigon.

Nieuwe zomercollectie

De nieuwe zomergarens én brei-/haakboeken voor de zomermode liggen in de winkel.

Sprookjesvilt van Taetske Vergeer

Naast het schildersvilt van De Witte Engel, verkopen we nu ook 18 kleuren Sprookjesvilt, handgeverfd door de bekende Taetske Vergeer.

DNA – Door niemand anders

Hier kan jouw creatie staan!

Als je iets leuks hebt gemaakt waar je trots op bent dan zien we dat graag. Je kunt ons een foto mailen!

Trends

Breien – handwerk van alle tijden

Breien, misschien nog wel geleerd van je oma, maar nooit meer iets mee gedaan: insteken, omslaan, doorhalen, af laten gaan. Pak nu de draad op: want breien is Überhip. En wanneer je het breien niet hebt geleerd, zijn er allerlei supermooie boeken en beschrijvingen verkrijgbaar voor beginners (ook voor kinderen). Door de duidelijke beschrijvingen kun je meteen van start en niet alleen met kleding, maar ook met (woon) accessoires en cadeautjes.

Haken is hot!

Haken voor groot en klein, van groot tot klein. De trend loopt op dit moment uiteen van XL Haken met Big Ribbon, allerlei gehaakte dekenprojecten (CAL’s) tot lieflijk werk met Granny Squares en het betoverende Amigurumi haken.

Big Ribbon is een vervolg op de trend om te haken met grof textielgaren. Het is heel licht materiaal en wordt met een grove haaknaald vanaf nr. 9 gehaakt. Hierdoor krijg je een heel leuke grof haakpatroon. Je maakt hippe handtassen, leuke kussen, manden, vazen, windlichtjes of zelfs plantenpotten van dit garen. Het voordeel is dat het altijd in de nieuwste trendkleuren wordt geleverd.

Amigurumi is een japanse haaktrend, waarbij je hele kleine beestjes en voorwerpen haakt. In tegenstelling tot Big Ribbon wordt dit gehaakt met haaknaald 2,5 of 3. De knuffelbeestjes hebben bijzondere vormen en zien er lief en vertederend uit.

Granny Squares heetten vroeger ‘gewoon’ vierkantjes. Simpel of toch niet…. Met de huidige modekleuren en nieuwe patronen maak je van Granny Squares heel veel leuke mode- en woonaccessoires.

Je kunt meteen aan de slag met de garens van Katia, Nomotta, Scheepjeswol, Beijer, Durable, Gedifra en Adriafil. In combinatie met de nieuwste naalden en andere benodigdheden, biedt dit alle mogelijkheden voor geslaagd werk!